Nakupte nad 2 200 Kč a získáte dárkový set v hodnotě 349 Kč zcela ZDARMA.

Káva do kanceláře: Jak vybrat tu pravou a vytvořit ideální kávový koutek

180_DSC0748

Proč je káva v kanceláři důležitá?

Káva je nejen oblíbenou pochoutkou, ale také nezbytným pomocníkem pro zvýšení produktivity a pohody na pracovišti. Správně vybraná káva může povzbudit zaměstnance, zlepšit náladu a podpořit kreativitu. Proto je důležité věnovat pozornost nejen výběru kvalitní kávy, ale i vytvoření příjemného kávového koutku.

Jak vybrat správnou kávu?

  1. Kvalita a čerstvost: Vybírejte kávu z čerstvě pražených zrn. Čerstvost zaručí bohatou chuť a vůni.
  2. Druhy kávy: Nabídněte různé druhy kávy - espresso, cappuccino, latte nebo filtrovanou kávu. Každý zaměstnanec má jiný vkus.
  3. Zdroj a etika: Dejte přednost kávě z důvěryhodných zdrojů. V Guglielmo následujeme italské tradice již od roku 1943 a byli jsme první, kdo se zapojil do projektu Beyond Fair Trade v Itálii.

Vybavení kávového koutku

  1. Kávovar: Vyberte kvalitní kávovar, který zvládne připravit více druhů kávy. Pro rychlou a efektivní přípravu kávy doporučujeme přípravu pomocí moka konvičky. 
  2. Mlýnek na kávu: Čerstvě namletá káva má mnohem intenzivnější chuť. Kvalitní mlýnek je základem dobré kávy.
  3. Příslušenství: Zajistěte dostatek šálků, lžiček, cukru a mléka. Pro skvěle našlehané mléko a ještě lepší zážitek zvažte elektrický napěňovač mléka.

Vytvoření příjemného prostředí

  1. Design kávového koutku: Kávový koutek by měl být útulný a esteticky příjemný. Zvažte dekorace, jako jsou rostliny, obrázky nebo pohodlné židle.
  2. Údržba a čistota: Pravidelně udržujte kávovar a okolí čisté. Čisté prostředí je klíčové pro pozitivní dojem a atmosféru.
  3. Komunikace: Motivujte zaměstnance k používání kávového koutku a respektování čistoty. Můžete vytvořit jednoduché pravidla a instrukce pro použití.

Závěr

Užijte si příjemný šálek kávy a pusťte se s radostí do práce! Spokojení zaměstnanci plní energie znamenají vyšší produktivitu a lepší atmosféru v kanceláři. Nezapomeňte se pravidelně ptát svého týmu na jejich potřeby a přizpůsobovat nabídku kávy jejich chutím!

Guglielmo 45